Om oss

Gjentagelser er en blogg om teologi blant annet. Vi som skriver her er forskjellige, noe som sikkert viser seg i temavalg så vel som tone. Noe vi har til felles er at vi tror teologi er relevant. Vi tror også at den stammer. At den ikke helt får sagt det den vil si. Hver lille teologiske ytring eller liturgiske handling er i seg selv både repetering av noe gammelt og konstituering av noe genuint nytt. Og dette finner alltid sted iblant noe annet. Det finnes ingen «ren» teologi, den blir alltid til i kontekstene der den gjentas. Vi synes dette er veldig tankevekkende og utfordrende, og hvis du også har det sånn er vi veldig åpne for kommentarer og innspill.

Vi ønsker at dette skal være et sted for utforsking og utvidelse av horisonter. Da er det ikke til å unngå at noen av tekstene vil være vanskeligere å forstå enn andre. Man må nok regne med å bli litt støl i hjernecellene her inne. Det er bare sunt. Vi håper leserne likevel vil føle seg velkommen til å delta i diskusjoner om tekstenes innhold i kommentarfeltene.

 

Andreas Døvik

Født det året «Take on Me» toppet Billboard-listen, oppvokst i et felt med syv hus. Verden er alltid større enn Våle, så jeg flyttet til hovedstaden og gikk med ullsokker på MF i seks år.

Linda Fisher-Høyrem

3CK som står utenfor og ser inn – og er komfortabel med det. Beveger meg i krysningpunktet mellom filosofi (PhD), psykologi (MA), barnesnørr (x2), plantejord og teologi.

Stefan Fisher-Høyrem

Tilbakevendt og utilpass kristiansander med én fot støkk i Oxford. Sekularitetshistoriker med sterk hang til teoretisering. Kan bli litt rastløs hvis det oppstår enighet.

Ragnar Misje Bergem

Postdoktor i systematisk teologi, med en tiltagende besettelse av det politiske. Skrev doktorgrad i Cambridge om politisk rasjonalitet, metafysikk og teologi.